Základná škola, Staničná 13, 040 01 Košice
+421 55 6256896
zsstanicnake@zsstanicnake.sk

Interaktívna cesta svetom jazykov – Európsky deň jazykov na FF UPJŠ

Interaktívna cesta svetom jazykov – Európsky deň jazykov na FF UPJŠ

Dňa 12. septembra 2024 sme sa so skupinou 15 ôsmakov z tried 8.A, 8.B a 8.C vydali na zaujímavú jazykovú výpravu. Cieľom našej cesty bola Filozofická fakulta Univerzity Pavla Jozefa Šafárika v Košiciach, kde pre nás pripravili kopec rôznych aktivít pri príležitosti Európskeho dňa jazykov.

Naši mladí jazykoví nadšenci boli študentmi FF UPJŠ prevedení jednotlivými miestnosťami, kde na nich čakala pestrá paleta jazykových aktivít. Mohli sme sa naučiť základy francúzštiny s lektorkami z Francúzskej aliancie, maďarčiny a slovinčiny, pričom nás skúsené lektorky trpezlivo zasväcovali do tajov týchto jazykov. V miestnosti venovanej nemčine nám zástupcovia Rakúskeho inštitútu v Bratislave predstavili svoju ponuku kurzov, vrátane online variant, a pripravili pre žiakov zábavné pexeso.

Ďalšie aktivity zahrňovali kvízy z poľštiny, interaktívnu hru Kahoot v angličtine o Malte a Írsku a edukačnú hru Vortoj, ktorá spojením pohybu a jazyka určite dokáže spríjemniť učenie novej slovnej zásoby v rôznych jazykoch.

Európsky deň jazykov na FF UPJŠ bol pre našich ôsmakov nezabudnuteľným zážitkom. Prostredníctvom zábavných aktivít a interaktívnej výučby sa mohli zoznámiť s rôznymi jazykmi a kultúrami. Veríme, že táto skúsenosť v nich vzbudila záujem o ďalšie štúdium jazykov.

Mgr. Lucia Vargová

No Comments

Add your comment