
Bontón/ Druhý diel : Základná etiketa stolovania
Ďakujeme študentkám a vedeniu Hotelovej akadémie na Južnej triede v Košiciach za sprostredkovanie praktickej výuky v našom školskom prostredí.
Dnes k nám zavítali na školu, aby našich deviatakov prakticky naučili etiketu slušného stolovania s ukážkou slávnostného prestierania. Žiaci si tak prakticky vyskúšali pripraviť slávnostný stôl. Osvojili si základné pravidlá slušného stolovania a dozvedeli sa priamo od študentov, ako uložiť príbor, ako a kde uložiť dekorácie, či posadiť sa správne k stolu.
Opäť sa potvrdilo, že lepšie raz vidieť, zažiť, ako stokrát počuť! Bolo to veľmi inšpiratívne a dúfame, že sme tak so školou v našom susedstve nadviazali perspektívnu spoluprácu!
Sme boli opäť zručnejší a múdrejší…
Mgr. Lýdia Schmidtová