Základná škola, Staničná 13, 040 01 Košice
+421 55 6256896
zsstanicnake@zsstanicnake.sk

Listy Ježiškovi

Listy Ježiškovi

Rozmýšľaš po čom túži detské srdiečko?
Aké najtajnejšie priania ukrýva?
Je to bábika, lego, či nový mobil?

V knihe našich žiakov – Listy Ježiškovi sa dozvieš, že nová počítačová hra, či pekné šaty dokážu vytvoriť úsmev na tvári. No po chvíli čítania odhalíš, že tie najdôležitejšie veci, ktoré spravia našim pozemským anjelikom najväčšiu radosť sú rodina, zdravie, láska, bezpečie, istota, porozumenie, priateľstvo,… .

Blíži sa čas Vianoc, máme tu obdobie prípravy na tento sviatok. Zdobíme stromčeky, chystáme vianočnú výzdobu, pečieme medovníčky, upratujeme,… . Obdobie adventu však nie je len o tom. Je tiež obdobím, kedy je čas spomaliť, nájsť si čas na seba a svojich blízkych. V týchto dňoch taktiež spomíname, rekapitulujeme celý uplynulý rok. A keďže rok 2020 bol pre nás všetkých netradičný, náročný, pre mnohých stresujúci, o to dôležitejšie je práve v týchto dňoch trochu spomaliť, tešiť sa z maličkostí, menej hodnotiť, viac sa snažiť o porozumenie, byť k sebe láskavejší.
Žiaci prvého stupňa sa tiež pripravujú na príchod Vianoc. V prvom decembrovom týždni tvorili listy pre Ježiška za pomoci paní učiteliek. Z nich vznikla kniha – Listy Ježiškovi, zložená z dvoch dielov. Zaslali sme ju Ježiškovi, čím sme sa zapojili do vianočnej pošty, ktorú organizuje Slovenská pošta. Čakáme na odpoveď a veríme, že kniha Ježiška poteší. 🙂 Vďaka týmto listom sme zistili nielen to akému darčeku pod vianočným stromčekom by sa deti potešili, ale najmä to, čo potrebujú. Je to láska, bezpečie, porozumenie a spoločný čas strávený s rodinou.
Prikladám aj niekoľko ukážok z knihy.

Mgr. Lenka Kalafusová