Základná škola, Staničná 13, 040 01 Košice
+421 55 6256896
zsstanicnake@zsstanicnake.sk

Inkluzívna školská knižnica

Inkluzívna školská knižnica

Najkrajší čitateľský mesiac je  – MAREC.

 

Tento mesiac sme hneď na jeho začiatku oslávili knihami. Zapojili sme sa do projektu Naša trieda číta rada, ktorý nám pomôže vytvárať triedne knižnice.

Pri výbere kníh sme sa nechali viesť odborníkmi z vydavateľstva Martinus. Postupne sme začali tieto triedne knižnice vytvárať – budú v nej vekuprimerané knihy pre každého žiaka triedy.

Ďalší čitateľský projekt, ktorý spustilo MŠVVaŠ – Čítame radi. Tento projekt je zameraný na knižničné vybavenie školskej knižnice do hodnoty 800 €. Výzvu sme využili a už od zajtrajšieho dňa budú v našej knižnici v ponuke nové knižné tituly.

Pripomíname, že vďaka ponuke vydavateľstva Albatros zásobujeme našu školskú knižnicu  sadami kníh po 30 kusov(na obrázkoch sú vyobrazené len ako titul) – aby mal každý žiak svoju vlastnú knihu na čítanie a prácu. Sú  využívaných na tvorivé čitateľské dielne, ktoré  sa realizujú v rámci vyučovania.

Týmto rôznorodým výberom kníh chceme vybudovať z našej školskej knižnice inkluzívnu knižnicu, aby si každý čitateľ, aj nádejný čitateľ, aj budúci čitateľ, či nečitateľ vedel vybrať,  a aby ho knihy zaujali, lákali a stali sa nekonečným príbehom plným fantázie.

Prezrite si galériu nášho knižničného fondu v školskej knižnici a triedne čitateľské kútiky:
https://kamkanag.rajce.idnes.cz/Kniznica-knihy/

Mgr. Kamila Nagyová – školská knihovníčka