Základná škola, Staničná 13, 040 01 Košice
+421 55 6256896
zsstanicnake@zsstanicnake.sk

Habakuky – 5.ročník

Habakuky – 5.ročník

Z rozprávky do rozprávky… Tak by sme mohli nazvať literárnu exkurziu, ktorej sa zúčastnili žiaci 5. ročníka v piatok 3.6. v rozprávkovej dedinke Habakuky na Donovaloch. V nádhernom areáli, ktorý je inšpirovaný slovenskými ľudovými rozprávkami Pavla Dobšinského, sme sa mohli po náročnom školskom roku do sýtosti zabaviť, budovať kamarátstva a kultúrne pookriať.

 Pre žiakov bola pripravená zaujímavá prednáška o najznámejšom slovenskom rozprávkarovi a 2 divadelné predstavenia – Zlatá priadka a vtipná adaptácia rozprávky Jack a kúzelné fazuľky v „dobšinskovčine“. Počas interaktívneho kvízu o živote a rozprávkach Pavla Dobšinského sa všetci návštevníci rozdelili do 3 tímov. Tímy našich žiakov samozrejme excelovali a obsadili 1. a 2. miesto. Na záver sme si za strieborné a zlaté habakuky v kurník-shope nakúpili rôzne suveníry, prezreli domček majstra zvončekára, kováčsku dielňu, vodníkov dom, zázračný mlynček, domček Baby-Jagy a mnohé ďalšie.

Po príjemne strávenom a bohatým programom nabitom dni sme sa plní zážitkov vrátili domov. O tom, že sa žiakom na exkurzii páčilo, svedčia ich usmiate tváre na nasledujúcich fotkách.

Mgr. Katarína Podhajecká, RNDr. Viera Petnuchová