Základná škola, Staničná 13, 040 01 Košice
+421 55 6256896
zsstanicnake@zsstanicnake.sk

Záložka do knihy spája školy

Záložka do knihy spája školy

Aj tento školský rok sme sa zapojili do obľúbeného projektu na rozvoj čitateľskej gramotnosti – Záložka do knihy spája školy. Pre deti zo Základnej školy s materskou školou s Oravského Veselého sme vyrobili veľa krásnych záložiek. Ich koordinátorka projektu nám poslala aj list, v ktorom predstavuje ich školu:

Milá p. učiteľka a milí košickí žiaci!

V rámci projektu Záložka spája školy nás Slovenská pedagogická knižnica priradila k Vašej škole. Dovoľte, aby sme sa vám predstavili:

Sme stredne veľká škola, ktorá má už 63 rokov.  V našej škole sa učí 338 žiakov, z toho 156 žiakov je v 1.-5.ročníku a 158 žiakov chodí do 6.-9.ročníka. Na treťom poschodí našej školy máme novú a krásne zdobenú knižnicu, kde si deti radi chodia čítať a môžu si požičiavať rozmanité knihy.  Knižnica má názov Veselá sovička (lebo deti chcú byť múdre ako sova a sú veselé, lebo sú z Veselého). Naša škola je netradičná v tom, že je postavená do tvaru písmena H (vidno to z leteckého pohľadu) a je položená v krásnom horskom prostredí na severe Oravy. Naša obec leží pod vrchom Pilsko, cez ktorý sa dá turistickým výstupom  prejsť do Poľskej republiky. Hovorí sa u nás goralským nárečím.

Sme radi, že môžeme spolupracovať na takom peknom diele, ktoré rozvíja nielen čítanie u detí a vzťah ku knihám, ale rozvíja aj vzťahy medzi žiakmi rôznych škôl. Už vyrábame záložky a tiež sa tešíme na spoluprácu!

Všetkým žiakom, ktorí sa zapojili do projektu veľmi pekne ďakujeme.

Mgr. Dominika Čechová