Základná škola, Staničná 13, 040 01 Košice
+421 55 6256896
zsstanicnake@zsstanicnake.sk

Týždeň rodného jazyka

Týždeň rodného jazyka

Máme za sebou týždeň oslavy nášho rodného jazyka, ktorý bol plný zaujímavých a tvorivých aktivít. Okrem literárnych súťaží, do ktorých sme sa zapájali zasielaním rôznych textov, prezentácií a videí, žiaci hlasovali aj za najkrajší plagát znázorňujúci ich obľúbený literárny príbeh. Spomedzi množstva hlasov sa víťaznými stali tieto triedy: 

Na 1. mieste sa umiestnil plagát Romany Dzurovčákovej zo 7.C triedy – Jozef Gregor Tajovský – Do konca, na 2. mieste sa umiestnil plagát žiačok 5.D triedy – Sáry Pleskovej, Sofie Hrubovčákovej, Vandy Hodinovej a Liany Koštanskej zobrazujúci Čarodejnice od Roalda Dahla a na 3. mieste sa umiestnil plagát animovanej rozprávky Kocúr v čižmách, ktorý nakreslila Tamarka Čurilová z 5.B triedy.

Okrem toho si žiaci na hodinách SJL čítali svoje obľúbené knihy, diskutovali o nich, vzájomne sa inšpirovali a učili sa ich interpretovať pred spolužiakmi. 

Richard Sokol zo 7.B triedy sa zúčastnil finále o Kráľa čitateľov a žiaci 5. – 8. ročníkov písali recenzie na knihy  v spolupráci s vydavateľstvom Pantha Rhei, ktoré si budete môcť postupne prečítať na našej školskej webovej stránke. 

Žiaci sa zapojili do burzy kníh, kde si mohli knihy vymeniť alebo predať a kúpiť za symbolickú sumu. Niektorí doniesli aj knihy na výstavku.

Žiaci si tento netradičný týždeň užili a dozvedeli sa veľa zaujímavosti, oprášili si svoje čitateľské zručnosti a inšpirovali sa k ďalšiemu čítaniu zaujímavých kníh. 

Ďakujeme.

Vaše učiteľky SJL