Základná škola, Staničná 13, 040 01 Košice
+421 55 6256896
zsstanicnake@zsstanicnake.sk

Týždeň cudzích jazykov – 25.09-29.09.2023

Týždeň cudzích jazykov – 25.09-29.09.2023

⭐️ Niekto známy raz povedal: „Čím viac jazykov ovládaš, tým viac si človekom.“ Preto sme sa rozhodli tento týždeň našich študentov zahrnúť do rôznych jazykových aktivít. Každé ráno dostali žiaci prvého aj druhého stupňa zábavné úlohy v rôznych jazykoch, ktoré spolu v triede vypracovali. V pondelok sme začali s nemčinou, v utorok sme presedlali na angličtinu, stredu sme venovali španielčine, štvrtok sme vyhradili pre ruštinu a piatok sme ukončili francúzštinou. Ďakujeme všetkým študentom, ktorí sa zapojili a výsledky sa dozvedia čoskoro! 

⭐️ Počas hodín cudzích jazykov sa naši žiaci pustili do kreatívnych projektov: vyrábali  farebné pohľadnice a plagáty, skladali básne alebo vymýšľali a maľovali komiksy. Všetky projekty boli inšpirované 60. výročím našej školy, ktoré práve tento rok oslavujeme. Naši študenti ukázali neuveriteľnú tvorivosť a entuziazmus, čo si môžete pozrieť aj na niektorých obrázkoch. 👇

⭐️ Dňa 26. septembra sme oslávili Európsky deň jazykov 🇪🇺 a preto sme v utorok v našej škole zorganizovali Jazykovú čajovňu. Naši študenti mali jedinečnú príležitosť stať sa učiteľmi cudzích jazykov a zdieľať kultúru rôznych krajín so svojimi spolužiakmi. Chceli by sme sa im srdečne poďakovať za ich úsilie a veríme, že si takúto udalosť  čoskoro zopakujeme. Veríme, že naši žiaci si tento týždeň užili a naučili sa niečo nové.

A tak sa s vami lúčime: Goodbye/Adiós/Auf Wiedersehen/Au revoir/до свидания. 🫶

Mgr. Petra Krištofová