Základná škola, Staničná 13, 040 01 Košice
+421 55 6256896
zsstanicnake@zsstanicnake.sk

Pirátsky deň

Pirátsky deň

Dnešný deň bol pre prvákov špeciálny nielen tým, že oslavovali „Pirátsky deň,“ ale aj preto, že sa učia podľa novej kurikulárnej reformy, do ktorej sa naša škola zapojila.

Táto reforma prináša moderné vzdelávacie metódy, ktoré kladú dôraz na kooperatívne vyučovanie. Žiaci sa učia spolupracovať, riešiť problémy spoločne a vzájomne si pomáhať.

Novinkou je tiež prepojenie viacerých predmetov do jedného tematického celku, čo pomáha deťom chápať učivo v širších súvislostiach. Cieľom je vytvoriť pre žiakov príjemné, ale zároveň podnetné prostredie, v ktorom sa môžu rozvíjať nielen vedomostne, ale aj osobnostne.

Moderné učenie im ponúka možnosť objavovať nové veci zábavnou formou. „Pirátsky deň“ bol toho skvelým príkladom – deti sa hrali, ale zároveň sa naučili spolupracovať, tvoriť a hľadať riešenia rôznych úloh spojených s pirátskym dobrodružstvom. No tento deň nebol pirátsky len pre prvákov, pridali sa k nim aj ostatní žiaci z 2.,3. ale aj 4. ročníka. Pirátsku plavbu a objavovanie tajomstiev  sme si poriadne užili.

PaedDr. Marcela Drabantová a tím učiteľov 1-4.

No Comments

Add your comment