Základná škola, Staničná 13, 040 01 Košice
+421 55 6256896
zsstanicnake@zsstanicnake.sk

Týždeň cudzích jazykov

Týždeň cudzích jazykov

V súlade s myšlienkou, že čím viac jazykov poznáme, tým viac spoznávame svet, sme spolu s našimi žiakmi zorganizovali pestrý Týždeň cudzích jazykov. Počas tohto týždňa sme sa ponorili do sveta rôznych jazykov a kultúr.

Každý deň priniesol nové jazykové výzvy. Od pondelka, keď sme začali s nemčinou, cez francúzštinu, ruštinu, angličtinu až po piatok, ktorý patril španielčine, sa žiaci z prvého aj druhého stupňa zaoberali zaujímavými úlohami a spoločne ich riešili. V stredu sme si vypočuli rozhlasovú reláciu, kedy sme sa oboznámili o významnom dni – Európskom dni jazykov.

Okrem každodenných jazykových aktivít sme sa venovali aj kreatívnym projektom. Žiaci druhého stupňa kresbou spracovali „vtip“ a popísali ho v anglickom ale aj druhom jazyku. Ich tvorivosť a nadšenie nás všetkých príjemne prekvapilo. Najzaujímavejšie spracované projekty sú vystavené v priestoroch pavilónu A.

Vrcholom týždňa bola, už tradičná Jazyková čajovňa určená pre žiakov štvrtého až šiesteho ročníka. Žiaci – dobrovoľníci – sa v nej zhostili úlohy učiteľov a s nadšením predstavili svojim spolužiakom jazyk a kultúru rôznych krajín sveta. Pri teplom čajíku sme strávili pekné spoločné chvíle.

Veríme, že tento týždeň bol pre našich žiakov nielen zábavný, ale aj obohacujúci. Získali nové vedomosti, zlepšili si jazykové zručnosti a zároveň si upevnili vzájomné priateľstvá.

Ďakujeme všetkým žiakom za aktívnu účasť a tešíme sa zase o rok!

goodbye / au revoir / auf Wiedersehen / до свидания / adiós

Mgr. Veronika Parimuchová

No Comments

Add your comment