Základná škola, Staničná 13, 040 01 Košice
+421 55 6256896
zsstanicnake@zsstanicnake.sk

Slávnostné otvorenie školskej jedálne v našej škole

Slávnostné otvorenie školskej jedálne v našej škole

Zase sa nám podarilo niečo veľké, užitočné, z čoho máme všetci, žiaci, učitelia aj rodičia  veľkú radosť….a netešili sme sa sami, boli tu s nami aj vzácni hostia …….

Dňa 26. novembra 2020 navštívili našu školu vzácni hostia ,pán primátor mesta Košice Ing. Jaroslav Poláček, pani námestníčka primátora mesta Košice Mgr. Lucia Gurbáľová a vedúca oddelenia školstva Mgr. Beáta Lopušniaková.
Dôvodom ich návštevy bolo  slávnostné otvorenie školskej jedálne, jej novej časti – prístavby.

Počas prázdnin sme začali s realizáciou prístavby ku školskej jedálni a s rekonštrukciou priestorov kuchyne. V týchto dňoch sa dielo ukončilo a musíme konštatovať, že je naozaj vydarené…nová moderná budova prístavby jedálne zodpovedá kritériám modernej jedálne pre žiakov.

Vo vynovených priestoroch jedálne  privítali našich hostí žiaci krátkym kultúrnym programom. Po slávnostnom prestrihnutí pásky a príhovoroch, pán primátor uviedol do života novú školskú jedáleň. Bolo neprehliadnuteľné, ako sa všetci z nových priestorov  tešia a úprimná radosť sršala najmä z oči detí.

Komfort, ktorý sa nám podarilo dosiahnuť touto zmenou pri stravovaní žiakov, spĺňa kritériá najmodernejších parametrov spoločného stravovania. Rovnako dispozičné zmeny v kuchyni a vybavenie prispejú k zlepšeniu pracovných podmienok pre zamestnancov jedálne.

 Veríme, že nová jedáleň bude naďalej slúžiť generáciám našich žiakov k ich spokojnosti. Poďakovanie patrí všetkým, ktorí sa podieľali na realizácii tohto projektu.  

PaedDr. Eva Pillárová
riaditeľka školy

Viac fotografií nájdete nájdete: https://www.kosice.sk/galeria/foto/kontrolny-den-zs-stanicna-rekonstrukcia-skoly