Základná škola, Staničná 13, 040 01 Košice
+421 55 6256896
zsstanicnake@zsstanicnake.sk

S otvoreným srdcom pre žiakov, pre FRANCÚŽŠTINU

S otvoreným srdcom pre žiakov, pre FRANCÚŽŠTINU

     … týmto mottom sme sa riadili viac ako 15 rokov pri príprave a organizácii prestížnej súťaže v Košickom kraji a síce, Krajského kola Olympiády vo francúzskom jazyku. Celá škola žila týmto podujatím a za tie roky sme sa veľmi tešili, že máme možnosť  byť hostiteľom Košického kraja.   S plnou vážnosťou sme pristupovali k samotnej organizácii, vážiac si v nás vloženú dôveru, v snahe nesklamať  priaznivcov –  nadšencov francúzskeho jazyka a urobiť  maximum. Ohlasy žiakov a kolegov boli vždy veľmi potešujúce a stretnutia po roku vždy veľmi milé a srdečné….

     … o to viac nás prekvapila informácia o zmene organizátora a hostiteľa lebo po 2 veľmi náročných rokoch, kedy sme súťaž organizovali ONLINE a bravúrne, sme sa tešili, že to bude opätovne PREZENČNE…

      … kormidla sa tohto roku ujalo Gymnázium Milana Rastislava Štefánika, so sídlom na Novomeského ulici v Košiciach.  Dňa 6. februára 2023 sa konalo krajské kolo.  Naša škola bola zastúpená v troch kategóriách. V kategórii 1A súťažila Lara Baňacká zo 6.A, ktorá sa umiestnila na vynikajúcom  1. mieste a našu školu bude reprezentovať aj v celoslovenskom kole. V kategórii 1B súťažil Daniel Kuchta z 9.C, ktorý sa umiestnil na 4. mieste a len tesne mu ušiel postup. Kategóriu 1C zastupovala Ella De Tullio zo 7.C, ktorá skončila na krásnom 2. mieste.   

 FELICITACIONS! GRATULUJEME!

Bc. Mária Tomášová a Mgr. Zita Meltzerová