Základná škola, Staničná 13, 040 01 Košice
+421 55 6256896
zsstanicnake@zsstanicnake.sk

Týždeň matematiky

Týždeň matematiky

Tak ako je už na našej škole zvykom, aj tento rok sme pre žiakov pripravili Týždeň matematiky a informatiky. 5 dní zábavy, súťaží, hlavolamov, projektov a logického myslenia si žiaci neskutočne užili a tešili sa na svoje výhry.

Žiaci boli zapojení do viacerých aktivít a súťaží. Každý deň odovzdávali Úlohy na každý deň, súťažili v skladaní Rubikovej kocky a v šachu. Ani tímovú brannú hru sme nevynechali. Body získavali aj za projekty – vytvárali svoje Lapbooky a niektorí učili svojich spolužiakov. Celý týždeň sa ukončil logickými hrami na hodinách matematiky.

A ako to celé dopadlo?

Prvou súťažou bolo Skladanie Rubikovej kocky. Medzi 12timi súťažiacimi boli aj naši štvrtáci, čo nás veľmi teší. S tretím najlepším priemerným časom skončil Peťko Varga zo 6.A triedy. Krásne 2. miesto získal Tomáš Princ zo 4.C triedy a najlepší časový priemer mal Douglas Ptáček z 9.D. Jeho tohtoročný rekord je len 26 sekúnd. 

Keďže v poslednej dobe sledujeme na škole záujem aj o šach, tak sme uskutočnili aj šachový turnaj. Záujemcov bolo naozaj veľa, preto sme ich rozdelili do 3 kategórií. Výsledky:

Kategória 4. – 5. ročník

🥇Anton Stulkivskij 4.C

🥈Patrik Šoltýs 5.B

🥉František Kujnisch 5.B

Kategória 6. – 9. ročník ( ELO <700)

🥇Samuel Tóth 9.D

🥈Aurel Kováč 6.C

🥉Šimon Blanár 9.C

Kategória 6. – 9. ročník ( ELO =>700)

🥇Samuel Šedovič 8.B

🥈Peter Varga 6.A

🥉Lucas Piatka 6.A

Obľúbenej brannej hry sa zúčastnilo 11 tímov. Žiaci mali v pavilóne A pripravených 7 stanovíšť. Na každom jednom mali nachystané rôzne úlohy, ktoré museli splniť a za to získavali jednotlivé QR kódy. Všetci bojovali naplno, ale aj tu vyhrali len tí najšikovnejší. Na 3. mieste skončilo družstvo zo 7.C, druhí boli chlapci z 8.A a prvé miesto získal tím zo 7.A triedy.

A kto sa stal víťazom celého týždňa?

Po sčítaní všetkých bodov získali 3. miesto až 2 triedy: a to 6.A a 7.A. Druhý najväčší počet mala 5.B a úplne najviac získali žiaci z 8.A. Týmto by sme sa im chceli poďakovať aj za prezentáciu o Hrozbách internetu v nižších ročníkoch.

Takže všetkým menovaným srdečne blahoželáme. Veríme, že krásne ceny a diplomy ich potešili. Ostatným zúčastneným prajeme veľa šťastia budúci rok.

A úplne na záver sa chceme ešte poďakovať všetkým deviatakom, ktorí nám pomáhali pri organizovaní všetkých súťaží.