Základná škola, Staničná 13, 040 01 Košice
+421 55 6256896
zsstanicnake@zsstanicnake.sk

ŠvP 4.B a 4.D

ŠvP 4.B a 4.D

Školy v prírode sú v plnom prúde a aj naši žiaci 4.B a 4.D triedy mohli prežiť neopakovateľné chvíle v prostredí tatranských hôr v Novom Smokovci. Školský výlet sme odštartovali poznávaním okolitej prírody na Štrbskom plese. Žiaci mali možnosť prehĺbiť svoje vedomosti o informácie zamerané na známe osobnosti, športové dianie, flóru a faunu danej lokality.

            Veľmi prínosná a pútavo podaná bola aj beseda s členom horskej záchrannej služby alebo aj beseda zameraná na tému Medveď hnedý, kde sa rozvírila zaujímavá diskusia s hodnotnými a praktickými radami. Večerná diskotéka plná športových a zábavných hier vyčarila nie len úsmev na žiackych tvárach, ale zároveň podporila ich vzájomné vzťahy a kamarástva.

            Vďaka celodennému výletu do Vlkolínca a Zuberca si žiaci upevnili svoje vedomosti z vlastivedy a na chvíľu sa ocitli v dobe našich predkov. Potešilo ich aj stretnutie s domácimi zvieratkami na miestnej farme.

            Na záver sme si dopriali príjemnú túru z Hrebienka na Rainerovu chatu, kde nás upútali vodopády Studeného potoka a okolité tatranské hory. Pozemnou lanovkou sme sa dopravili do Smokovca, kde si žiaci zakúpili suveníry na pamiatku alebo ako dar pre svojich blízkych. Bol to príjemný zážitok a skúsenosť pre nás všetkých.

PaedDr. Romana Renčková, Mgr. Kamila Nagyová