Základná škola, Staničná 13, 040 01 Košice
+421 55 6256896
zsstanicnake@zsstanicnake.sk

Štvrtáci v Americkom centre v Košiciach

Štvrtáci v Americkom centre v Košiciach

Začiatkom mája naši štvrtáci zo školského klubu detí  navštívili v rámci vzdelávacej činnosti  Americké centrum v Košiciach, ktoré sídli v priestoroch Vedeckej knižnice na Hlavnej ulici.

Prezreli si priestory historickej knižnice, vypočuli si zaujímavú prednášku o knihách a možnostiach štúdia v zahraničí vo vyšších ročníkoch a možnosti zápisu do knižnice. Našich štvrtákov najviac zaujala 3D tlačiareň, ako to celé funguje a kreatívna vzdelávacia hra s robotom ozobotom, kde deti pracovali v skupinách a navzájom si pomáhali. Na záver sa presunuli do veľkej študovne a vychutnali si aj priestrory, do ktorých sa nedostane každý.  Svetelné ozoboty nám nakoniec zatancovali, otáčali sa na predkreslenej čiare a prechádzali sa rôznymi zákutiami. V závere exkurzie si žiaci prezreli celú ponuku knižných titulov amerických autorov.

Za inšpiratívne a zábavné popoludnie plné zaujímavých aktivít a informácií ďakujeme pani Martine Jesenskej z American Spaces Slovakia, ktorá nás celým popoludním sprevádzala.

Mgr. Jana Hrušková, vedúca ŠKD