Základná škola, Staničná 13, 040 01 Košice
+421 55 6256896
zsstanicnake@zsstanicnake.sk

Divadelné predstavenie v anglickom jazyku

Divadelné predstavenie v anglickom jazyku

Žiaci 2.A, 3.C, 3.D, 4.A, 4.B, 4.C a 4.D sa v piatok 15.3.2024 zúčastnili divadelného predstavenia vo Veľkej sále Historickej radnice mesta Košice. Divadelný súbor z Martina im predstavil tradičný britský príbeh o chudobnej sirote Dickovi, ktorý sa aj vďaka svojej kamarátke mačke stane starostom Londýna.

Chudobná sirota Dick Whittington minul svoje posledné peniaze na mačku Kitty. Spoločne sa vydávajú do Londýna dúfajúc, že tam na nich čaká zlatom vydláždené mesto. No opak je pravdou. V šedi hlavného mesta Británie znejú zvuky zvonov, ktoré Dickovi predpovedajú, že sa z neho raz stane starosta Londýna. Dobrota kupca Fitzwarrena dokazuje, že to čo, nás spája, je silnejšie a väčšie než to, čo nás delí a že vďaka Dickovej priateľke, mačke Kitty, nie sú poklady a bohatstvo marockého sultána ničím nereálnym. No je to naozaj ten najväčší poklad? Alebo na Dicka v Londýne čaká ešte niečo väčšie?

Predstavenie si žiaci užili naplno a to aj vďaka precíznej príprave. Pri príprave scenára herci, ako vždy, spolupracovali aj s pedagógmi anglického jazyka tak, aby dokázali naplno využiť obsah školských osnov a pre žiakov pripravili zrozumiteľný a príjemný divadelný zážitok. Inscenácia maximálne využíva slovnú zásobu a frázy, s ktorými sa študenti môžu stretnúť v reálnom živote. Piesne k predstaveniu boli chytľavé, rytmické a žiaci si ich pospevovali počas celého predstavenia a v podstate si ich pospevujú doteraz. Už teraz sa tešíme na nové, ktoré nás čakajú budúci školský rok.

Mgr. Oľga Proksová