Základná škola, Staničná 13, 040 01 Košice
+421 55 6256896
zsstanicnake@zsstanicnake.sk

Exkurzia do Aqua Tera klubu UVLF

Exkurzia do Aqua Tera klubu UVLF

V utorok 25. júna sa žiaci 5.C triedy vydali na nezabudnuteľnú exkurziu do Aqua Tera klubu Univerzity veterinárneho lekárstva a farmácie. Klub je domovom širokej škály exotických zvierat, od plazov, cez obojživelníky až po akváriové rybky.

Po príchode do klubu sme sa rozdelili do dvoch skupín. Jedna sa venovala akvaristike, druhá teraristike. Mali možnosť vidieť rôzne druhy rybičiek od drobnučkých až po raje, od neškodných užoviek až po impozantné hady. Najodvážnejší si mohli hada aj vziať do rúk a pohladkať ho. Okrem hadov žiaci videli aj chameleóna, gekony, iguany, pagekony, žaby a korytnačky – vodné aj suchozemské

O zvieratkách sa žiaci dozvedeli veľa zaujímavých informácií vďaka študentom univerzity, ktorí im poskytli odborný výklad. Študenti ochotne odpovedali na všetky zvedavé otázky a deti tak mali možnosť spoznať fascinujúci svet exotických zvierat.

Po exkurzii sme sa presunuli do parku na Aničke, kde si užili piknik s kofolou. Cestou do školy si ešte vychutnali zmrzlinu na Hlavnej ulici. Exkurzia do Aqua Tera klubu UVLF bola pre žiakov 5.C skvelým zážitkom. Mali možnosť spoznať exotické zvieratá, dozvedieť sa o nich veľa zaujímavých informácií a zároveň stráviť príjemný čas v prírode.

Mgr. Lucia Vargová